Fast Feest Food


Feestgerechten islam

Asieda

Asieda is een dikke griesmeelpudding die warm wordt gegeten, besprenkeld met gesmolten boter. Bovenop maak je een kuiltje waar je honing in giet. Moslims maken het klaar op de geboortedag van de profeet Mohammed, omdat het zijn lievelingseten was.

Harira

Harira is de soep die Marokkanen het meest eten. Iedere familie heeft zijn eigen recept, maar bloem, linzen, kikkererwten en/of tomaten zitten er vrijwel altijd in. Harira staat vaak op tafel tijdens de ramadan, want het is een stevige soep die lekker vult na een lange dag vasten

Ketban

Ketban is een soort Marokkaanse saté die je bakt op de barbecue. Met het offerfeest slachten moslims een dier om het vlees daarvan met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen. Het wordt extra lekker klaargemaakt. Vlees moet voor moslims halal zijn: op de juiste manier geslacht. Je moet bijvoorbeeld de woorden ‘Allahu-akbar’ (God is groot) uitspreken.

Mrouzia Djaj

De islam verspreidde zich over de hele wereld, dus bestaat er geen feestgerecht dat álle moslims eten. Marokkanen serveren vaak Mrouzia. Dit gerecht combineert vlees en zoetigheid, twee dingen die dikwijls in een islamitische feestmaaltijd zitten. Lamsvlees van de nek wordt langzaam gaar gestoofd met honing, kaneel, amandelen en pruimen of rozijnen.
Ga naar het recept