Fast Feest Food


Feestgerechten hindoeïsme

Gajar Ka Halve

Gajar Ka Halva komt vaak op tafel als toetje. Het is een soort wortelpudding met griesmeel, amandelen en rozijnen. Je kunt het versieren met varq, eetbaar bladzilver. Hindoes offeren vaak een beetje van hun feestmaaltijd aan de goden. Dit gezegend voedsel heet prashaad. De goden houden vooral van zoet eten, dus maken hindoes daar veel van klaar.
Ga naar het recept

Gulab Jamun

Dit zijn zuivelsnoepjes: gefrituurde melkpoederballetjes die je onderdompelt in suikersiroop met rozenwater. Hindoes geloven dat melkproducten veel spirituele kracht bezitten. Melk komt immers van de koe en koeien zijn voor hindoes heilige dieren. De god Krishna hield namelijk erg veel van ze.

Samosa's

Dit zijn driehoekige deegpakketjes die worden gefrituurd. Je kunt er vlees in doen, maar hindoes gebruiken meestal een kruidig groentemengsel. Hindoes eten geen vlees omdat ze geloven in reïncarnatie: iedereen wordt na zijn dood opnieuw geboren, als mens of dier. Elk dier kan dus een (toekomstige) mensenziel bevatten.