Feest in het onderwijs

 

 

Children getting on school busFeest! in het museum

Wat zijn de tradities en gewoontes rondom feestdagen? In diverse musea verspreid over het hele land ontdekken de leerlingen aan de hand van echte kunstwerken, spelletjes en opdrachten wat de achtergrond van allerlei feestdagen is. 

 

Digibordmodule

Het educatieprogramma bij Feest! Weet wat je viert is speciaal ontwikkeld voor het primair onderwijs. Hierbij is een lesstofvervangende digibordmodule voor scholen en achtergrondinformatie voor kinderen en ouders beschikbaar. Feest! voldoet aan de doorlopende leerlijnen van oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal.

Het lesprogramma en bezoek aan de vaste museumpresentatie geven kennis en inzicht in de achtergronden en tradities van onze feestdagen. Kunstbeschouwing, onderzoek, visuele geletterdheid en zelfreflectie nemen een belangrijke plaats in bij alle museumprogramma’s. De aanpak is multireligieus en maakt de kinderen op een luchtige manier vertrouwd met feesten en de invloed van deze feesten op de Nederlandse samenleving.

Naast informatie over het programma in ieder deelnemend museum vind je op deze website ook aanvullend lesmateriaal, kan de hele klas een leuke feestdagenquiz spelen en worden de feestdagen aan de hand van kunstwerken uitgelegd.

 

Gratis met de bus

Met de klas naar een Feest!-programma of tentoonstelling? Neem contact op met het betreffende museum en wij regelen gratis busvervoer!